Eventyrlige Hornøya


Etter å ha besøkt fuglefjellet på Hornøya, Norges østligste punkt, sitter man igjen med enorme inntrykk. To helger i april var jeg der, til sammen 5 netter. Alle som verdsetter vår ville og vakre natur, kan ikke unngå å la seg imponere av Hornøya. Det er mektig. Her er noen bilder fra de to turene.


Titusenvis av sjøfugl som lager et leven som er helt uvirkelig. De synger, skriker, krangler, parer og slåss. Og vi kan sitte ringside og nyte disse inntrykkene. (Og bli bombardert med fugledritt :) ) 
Fuglene på Hornøya er vant til mennesker. Det er en oppmerket sti som man følger, og enkelte individer lar deg komme svært nær. Dette åpner for mange spennende muligheter for fugleportretter. Samtidig stiller dette krav til oss mennesker, og vi som fotografer og fugletittere må vise ansvar og ta hensyn til fuglelivet, og unngå å bli for nærgående.

Det er veldig spesielt å sitte bare noen få meter fra lundefuglen og andre arter man før bare har sett på lang avstand. Man ser alle detaljene i fjærdrakt og nebb. På denne tiden av året er det kurtise og paring som foregår. Setter man seg ned og bare følger med på adferden til disse skapningene, oppdager man fort hva som skjer. Her skal man imponere maken, det være seg med lekkert reirmateriale eller nyfanget fisk i sjøen.Av sjøfugl er det lomvi og lunde som dominerer i antall. I tillegg er det en del toppskarv, alke og polarlomvi. Det er også en stor koloni med krykkje.

Dessverre fikk vi ikke anledning til å fotografere sjøfugl på snø, noe som var et av målene. Dette pga en uvanlig tidlig vår. Så og si alt av snø var borte. Men det manglet likevel ikke på motiver.


6 kommentarer:

 1. Mange godbiter her. Nr 11 og 6 topper kanskje i et ellers godt selskap,

  SvarSlett
 2. Du har virkelig fått utbytte av dagene, knallserie dette! Høy kvalitet over hele rekka, men er enig med Torbjørn at 11 og 6 skiller seg meget poisitivt ut.

  Knut Børge

  SvarSlett
 3. Estupendas imágenes... Muy bonitas... Un abrazo desde Murcia....

  SvarSlett
 4. Toppenbilder och ett ställe som känns som ett måste stt besöka ! Geatulerar !

  SvarSlett
 5. I am extremely impressed along with your writing abilities, Thanks for this great share.

  SvarSlett
 6. Wonderfull, scheduled trip next end May, first June.

  SvarSlett