Syltefjordstauran - Del 2

Her er nok et lite utvalg av bilder fra turen til Stauran. Bl.a. noen fine situasjonsbilder fra av krykkjene.

Krykkjeparene kurtiserte hverandre, ofte avbrutt av høylydt kjefting på andre nærgående og innpåslitne indivier.

Det legges ingenting i mellom når avkommet skal ha føde....Fortsatt både hører og ser jeg for meg den majestetiske havsula. Det var ikke stille i fuglefjellet et eneste sekund, hele tiden aktivitet, enten i form av matsanking, reirbygging eller krangling med havsulene i naboreirene.

Litt dårlig fotolys rundt midnattstider pga tåke og gråvær. Benyttet anledningen til å øve på panorering. Ingen enkel oppgave med 300 nm teleobjektiv, og vanskelig å få det helt skarpt. Ingen kvinskarpe bilder denne gangen, men effekten ble ganske kul likevel....


En tur til Stauran er å anbefale. Fuglefjellet er et av Norges største, og vi konsentrerte oss om havsulekolonien. Men dette er bare en liten del av fuglefjellet. Artene som hekker er bl.a. Havsule, Krykkje, Lundefugl, Lomvi, Teist, Alke og Polarlomvi. Landskapet er vakkert og mektig.Har lagt ut flere bilder fra turen tidligere. Disse kan sees her. Anbefaler også å titte innom bloggene til mine turkamerater Kjartan og Øyvind B. fra samme tur.

3 kommentarer:

 1. Hi there I located your blog by mistake when i was searching AOL for this subject, I must tell you your blog is definitely helpful I also like the design, its cool! All About Justin Bieber

  SvarSlett
 2. Stauran og en del andre lokaliteter i Finnmark, står helt klart på lista over ting jeg bør få realisert neste sommer. Hele denne sommeren har gått skeis på grunn av ryggtrøbbel.

  Fin bildeserie, der nr 8 og 10 blir favoritter.

  SvarSlett
 3. Som Torbjørn nevner er også mitt ønske i nær fremtid og få besøkt en del lokaliteter oppi nord, fantastisk omr..
  Flott bildeserie her fra Stauran Øyvind..

  SvarSlett