Syltefjordstauran

Forrige helg ble det tur ut til havsulekolonien på Syltefjordstauran. Vi ble skysset ut av Arctic Tourist, og fikk noen timer sammen med havsulene der ute. En riktig flott opplevelse for både Finnmarkinger og Trøndere.....Livet for sulene på Stauran dreier seg i stor grad om å fly rundt omkring, hente mat på sjøen, skaffe materialer til reirene (som for øvrig består av bl.a. tang og fargerike garnrester), kosing med partneren og kjefting på innpåslitne havsuler i naboreirene. Det kan til tider gå meget hardt for seg.


Naturen ute ved Stauran er rett og slett storslått.Kom hjem med godt over 1000 bilder, så dette er naturlig nok bare et lite utvalg. Må vel prøve å legge ut litt flere ved en senere anledning med noen andre typer situasjoner.Takk Bjørn Oddvar, Øyvind og Kjartan for meget hyggelig fotoselskap, både på Stauran og dagene etterpå.

4 kommentarer:

 1. Selv takk for en fin tur! Blir å huske den lenge :) Flotte bilder du viser her, liker linjene i nummer 9, ellers vil jeg trekke fram nummer 6 som et bra blinkskudd.

  SvarSlett
 2. Fin bildeserie fra Sylefjordstauran:)

  SvarSlett
 3. Flott og beskrivende bildeserie fra Havsule kolonien..
  En plass jeg virkelig kunne tenkt meg og besøke en dag..!

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarer. Ja, det anbefales virkelig å ta turen dit ut.

  SvarSlett