Jålebukkene på myra

Brushanene er en fascinerende fugl. Her snakker vi jålebukker av høy standard. Snakk om å gjøre seg til for damene!

Har prøvd meg på brushaneleik noen kvelder og netter de siste par ukene. Et av målene var selvsagt å få se ville hanekamper der både fjærfokken og jordfokken står, men det har det dessverre vært svært lite av, mer eller mindre totalt fraværende faktisk. Kan muligens ha noe med å gjøre at jeg kom vel seint i gang, og at leikene var i ferd med å løses opp. Normalt spiller vel brushanene frem til 15-20 juni.

Dog har det på ingen måte manglet på jåleri og posering av hanene.

Her er noen av bildene fra de kveldene/nettene jeg har vært ute. Som bildene viser har lyset variert fra det mer grå og moderate til det helt magiske.

Blir kanskje i overkant mange bilder, men var litt vanskelig å sile ute bilder i denne serien :)
Som sagt var det mest posering og jåleri, men når det dukket opp høner på spillplassen ble det brått antydning til krangling og posisjonering, men det var ikke mange sekundene før det var over.....

Når lyset spiller på lag, sånn rundt midnattstider, føler man seg rett og slett priviligert som får sitte i et lite kamotelt ute på myra. midt på natta......(døgnrytmen på denne tiden av året med den vanvittige våren vi har hatt her i Finnmark er så som så....)

Var tilbake i området forleden dag, men da var det ikke en eneste brushane å se. Så da var det over for i år. På gjensyn neste år, og da med mål om å få festet noen skikkelige slåsskamper på brikka.


7 kommentarer:

 1. Herlig bildeserie av Brushanene dette Øyvind..!
  Favorit bildene her ble nr 8, 15, 16 og 17..!
  Håper en dag og få oppleve Brushanene i spil, flotte fugler dette..!

  SvarSlett
 2. Du har vært tilbake på samme plass? Du var jo veldig heldig med lyset, selv om det ikke ble så mye action. Men du fikk i alle fall bedre bilder enn jeg fikk der, og det blir vel enda bedre til neste år!

  Velkommen nedover :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Samme plass ja, og var heldig med lyset et par netter ja. Fikk også flotte bilder av terna og steinvenderen i samme lyset.

   Slett
 3. Hei, Øyvind. Misunner deg den leiken. Flotte bilder av brushanene i fint miljø.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentar. Flotte opplevelser selv om hanene var ganske tamme.

   Slett
 4. Fint å se bilder med skikkelig lys. Ingen tvil om at det er mulig å ta gode bilder her når det koker på leiken. Håper vi får oss en tur ut igjen snart...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for besøket. Det var noen flotte dager.

   Er i Trøndelag de nste 2-3 ukene, og er selvsagt klar for ny tur ja :)

   Slett