Praktfullt fugleliv i Båtsfjord

Fikk gleden av å besøke Ørjan Hansens flytende fotoskjul i Båtsfjord fredag 12. april.


En av hovedattraksjonene ved skjulet er praktærfuglen. Skjulet gir en unik mulighet til å komme svært nær fuglene. Hovedsesongen er februar og mars. Vel vitende om at sesongen var kraftig på hell hva angår praktærfugl, og sjansen for bomtur så absolutt til stede, dro jeg likevel bort til Båtsfjord for å få oppleve dette. (Vi bor jo tross alt rett i nabolaget......)


De store flokkene med praktærfugl har dratt, men noen eksemplarer var enda igjen, og det ble fotografert praktærfugl fra skjulet dagen før jeg kom. Men dessverre viste deg seg at den ikke tok turen innom skjulet denne morgenen.

Men bomtur ble det definitivt ikke.


For det finnes da andre flotte fuglearter i den norske faunaen. Andre arter som er vanlige ved Ørjans fotoskjul er bl.a. Stellerand, Havelle og vanlig Ærfugl. Denne morgenen var det Stelleranda og Ærfuglen som sørget for motivene. Ingen dårlig erstatning.En enslig Toppand-hunn var også til stede store deler av tiden jeg lå i skjulet. En meget flott and med sine karakteristiske gule øyne.


Og siden prakærfuglen ikke oppsøkte fotoskjulet, måtte vi oppsøke den. Noen få eksemplarer var å fortsatt finne inne på havna og ute på fjorden, bl.a. noen ungfugler.Takk til Ørjan og Arctic Tourist for god service og guiding. Han la like godt inn et båthavari som en del av opplevelsen :)

4 kommentarer:

 1. Mye bra her, kompis! Gjør seg med lav kameravinkel :) Bra lys og flotte motiv, nå som våren kommer blir du vel å finne motiv overalt der oppe!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vår og vår :-) Joda kan vel merke at det våres innimellom snøflykan. Flytende fotoskjul anbefales for øvrig.

   Slett
 2. Flotte bilder som alltid, Øyvind.

  SvarSlett
 3. Må nok få booket meg inn på dette skjulet i Båtsfjord en gang, flotte bilder med lav og fin fotovinkel...

  SvarSlett