Ny blogg

Ny blogg er etablert. Skal vel forsøke å legge ut en del bilder her. Helt i startgropa som hobbyfotograf, så det blir en del eksperimentering, med resultater der til.....

Tok en tur i fjæra i formiddag. Eksperimenterte litt med stativ og lukkertid.

4 kommentarer:

 1. Du er jammen ikke tam!!
  Dette er jo lekkert!

  SvarSlett
 2. Dette ble flott! Synes du treffer med komposisjon på begge bildene, teknisk ser det veldig bra ut. Rene enkle motiver, du har sett deg ut et motiv og jobba med det, du har ikke falt for fristelsen til å fotografere hele fjæra og atlanterhavet i samme bilde :) Less is more, er noe jeg prøver å huske på, og det ser ut som du har tenkt i samme bane! Over til kritikken: Jeg er litt usikker på det hvite området i det nederste bildet, det er antagelig utbrent himmel? Det forstyrrer litt synes jeg, når det ikke er en definert horisont baki der. Hadde kanskje vært bedre om det var en svak fjellrekke der eller en mer definert overgang på hav og himmel. Vet ikke hva du har å gå på i råfila? Mulig det hadde gjort seg med en liten beskjæring øverst også, litt nedpå den store steinen slik at du har 1/3 av bildet over horisonten, men det blir smak og behag. Alt i alt, en meget pen start på bloggen, gleder meg til fortsettelsen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Stemmer at det er ubrent himmel ja. På originalen ser man fjellene og havet i bakgrunnen, men på en grå dag med kjdelig lys, synes jeg det ble kjedelig og forsøkte meg på noe mer mystisk, men mulig jeg har brutt noen fotgrafiske regler, hehe :)

   Komposisjon er ingen enkel sak....

   Slett
  2. Regler er til for å brytes :) Ofte er det et regelbrudd som skal til for at bildet skal få det siste lille ekstra. Hadde vært morsomt og sett en versjon der man ser resten av havet og fjellene, men hvor de nesten er helt utbrent.

   Grå dager med flatt lys er som skapt for slike bilder, forskjellen mellom skygge og lyse partier blir liten. Går også an å ta bilder for svart/hvitt under slike forhold. Sol fra skyfri himmel er også svart/hvitt-forhold, bare for å ha det nevnt i samme slengen... :)

   Slett